sobota, 8 lutego 2014

Smaki dzieciństwa - kluski z serem

Moja - i chyba nie tylko moja - ulubiona, ukochana wręcz potrawa z dzieciństwa. I... proszę nie mylić z potrawą o nazwie: makaron z serem (ta nie byłaby taka smaczna). To są KLUSKI, jedynie wyglądają jak makaron :-) Poniżej przepis na trzy, całkiem duże porcje.


Składniki:
300 g makaronu świderki (lub innego)
250 g chudego sera białego
200 g wędzonego boczku

Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W międzyczasie podsmażamy boczek pokrojony w niewielką kostkę, a ser lekko solimy i rozdrabniamy widelcem.

Wykładamy na talerz gorący makaron, posypujemy rozdrobnionym serem, a na wierzch wykładamy boczek.

A potem... Zajadamy KLUSKI z serem :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz