Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Taka właśnie jest sałatka z brokułem i migdałami :-)
Składniki:
1 duży brokuł
1 ser typu feta
płatki migdałowe
sos czosnkowy
Przygotowanie:
Zblanszować różyczki brokuła w lekko osolonej wodzie. Płatki migdałowe prażyć na suchej patelni do momentu, kiedy uzyskają złoty kolor. Zostawić brokuła i migdały do ostudzenia.
W tym czasie robimy sos czosnkowy (przepis dostępny jest tutaj: http://nowoczesnazona.blogspot.com/2013/12/sos-czosnkowy-nowoczesnej-zony.html )
Na dużym talerzu wyłożyć warstwy: brokuł, ser feta (pokrojony w kostkę), sos czosnkowy, prażone migdały.
Sałatka jest gotowa do podania. Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz