Świeży zapach i ciekawe połączenie smaków - tak najkrócej mogę opisać tę sałatkę. Po raz pierwszy jadłam ją na wakacyjnym wyjeździe. A potem... zaczęła gościć w naszym domu bardzo często.
Szczególnie polecam ją na ciepłe popołudnia. W chłodniejsze też jednak jest doskonała!
Składniki:
200 g rukoli
2 gruszki
200 g winogronu
2 serki camembert
4 łyżki oliwy z oliwek
sok z 1/4 cytryny
pieprz
Przygotowanie:
Gruszki dzielimy na pół, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałeczki i pokrapiamy sokiem z cytryny. Winogron dzielimy na połówki i usuwamy pestki. Ser camembert kroimy na trójkąciki lub w grubszą kostkę.
W salaterce mieszamy delikatnie wszystkie składniki (rukola, gruszki, winogron, ser camembert) z sosem (oliwa z dość dużą ilością pieprzu i pozostałym sokiem z cytryny). Sałatkę podajemy na świeżo.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz