Składniki:
250 g makaronu w kształcie ryżu
1 pomidor
1 ogórek
1 pęczek szczypiorku
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
1 pęczek rzodkiewki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę, rzodkiewkę i ogórka posiekać w drobną kostkę. Ostudzony makaron wymieszać z warzywami, dodać odsączoną kukurydzę i pomidora pokrojonego w kostkę (z usuniętymi wcześniej gniazdami nasiennymi). Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie wymieszać z majonezem i jogurtem. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania.
Niech wiosna będzie z Wami!
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń