poniedziałek, 29 grudnia 2014
Tortilla z serem i szynką
Przekąska idealna nie tylko na spotkania ze znajomymi, ale również szybką kolację czy rodzinny wieczór filmowy.
Składniki:
8 placków tortilli
200 g szynki
200 g sera żółtego
Przygotowanie:
Na placek tortilli wykładamy kolejno: ser żółty (w plasterkach lub tarty), szynkę w plasterkach i znowu ser żółty. Całość przykrywamy drugim plackiem, dociskamy i podgrzewamy na suchej patelni (po około 2 minuty każdą stronę - tak, żeby ser dobrze się stopił).
Każdy powstały "przekładaniec" kroimy na 8 kawałków. Z powyższej ilości wyjdą 32 porcje.
Tortillę z serem i szynką podaję z dwoma sosami: czosnkowym i 1000 wysp.
P.S. Powyższa ilość w teorii powinna wystarczyć dla 4 -6 osób. W praktyce jednak przekąska ta posiada niesamowitą zdolność do szybkiego znikania (co jest zuuupełnie zrozumiałe, jeśli weźmie się pod uwagę smak). Dlatego... lepiej od razu zwiększyć troszkę porcję :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz