niedziela, 30 marca 2014

Sałatka z tuńczykiem i zupką chińską

Szybka w przygotowaniu sałatka o bardzo wyrazistym, ciekawym smaku. Można - a nawet należy - zrobić ją  kilka godzin przed planowanym podaniem.



Składniki:
6 ogórków kiszonych
6 ogórków konserwowych
2-3 cebule (zależnie od wielkości)
1 zupka chińska (VIFON)
3 jajka ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
 
Przygotowanie:
Makaron z zupki chińskiej łamiemy i zalewamy wrzątkiem. Czekamy do momentu, kiedy zacznie pęcznieć i przekładamy go do miski. Ogórki, cebulę i jajka kroimy w kosteczkę. a następnie dodajemy do makaronu. Wrzucamy również tuńczyka (jeśli jest w kawałkach, to należy je bardziej rozdrobnić). Doprawiamy musztardą i majonezem oraz - jeżeli jest potrzeba- solą i pieprzem. Przed podaniem, gotową sałatkę wkładamy na dwie - trzy godziny do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz